ConnectSlim

Wie Zijn Wij

Connect Slim is een (tuin)bouwspecialist in de breedste zin van het woord. Of het nu gaat om demontage van bestaande kassen of het realiseren van (nieuwe of gebruikte) tuinbouwprojecten of het plaatsen van zonnepanelen. Bij Connect Slim treft u diverse disciplines onder één dek. Wij beschikken over gekwalificeerde monteurs voor het installeren van zonnepanelen. Vooraf ontvangt u een duidelijke offerte zodat u achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Wanneer u hulp en expertise van een vakman voor (ver)bouwprojecten nodig heeft kunt u ook bij Connect Slim terecht. Wij zijn gespecialiseerd in diverse werkzaamheden en complete verbouwingen zoals het demonteren en plaatsen van badkamers en keukens, het uitbreiden van woningen d.m.v. een aanbouw en het installeren van dakkapellen. Voor grotere (ver)bouwprojecten werken wij nauw samen met betrouwbare partners die dezelfde filosofie aanhangen als Connect Slim; het leveren van kwaliteit voor een scherpe prijs. Door onze ruime ervaring met bovenstaande werkzaamheden kunnen wij u een uitgebreid pakket aan kleine en grote diensten aanbieden. Door onze langdurige en intensieve samenwerking met de diverse leveranciers rekenen wij zeer aantrekkelijke tarieven. Onze kortingspercentages komen u als klant ten goede zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Aangezien materialen een groot deel van de kostprijs van uw project bepalen zijn goede inkoopsprijzen van essentieel belang. Hierdoor kunt u veel geld besparen. Vraag vrijblijvend een offerte aan en u zult zien dat deze scherp en concurrerend maar wel realistisch is. U weet exact waar u aan toe bent en uw budget zal niet worden overschreden. Connect Slim is u graag van dienst. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Tot slot, en niet geheel onbelangrijk, heeft u bij Connect Slim altijd persoonlijk contact met de eigenaar. Hierdoor ontstaat er geen verwarring over verantwoordelijkheden, zijn de lijnen kort en de communicatie verloopt soepel. Kortom; wij maken graag een offerte op maat voor uw project, groot of klein. Wij horen graag van u!

Kassenbouw

Connect Slim bouwt hoogwaardige kassen en bedrijfsruimtes over de hele wereld. Al sinds 1985 leggen wij met iedere kasconstructie de perfecte basis voor een optimale teelt. Met Connect Slim kiest u dan ook voor een duurzame investering in de toekomst.  

Montage & Demontage

Bij het slopen, renoveren of verhuizen van fabrieken en andere bedrijfspanden komt het regelmatig voor: staalconstructies, machines of onderdelen die nog goed bruikbaar, maar niet een-twee-drie te verwijderen zijn. In dat soort situaties biedt Connect slim uitkomst. Wij kunnen deze onderdelen en constructies voor u demonteren en elders ook weer vakkundig monteren. Voor eigen gebruik of, als u de onderdelen zelf niet meer nodig heeft, bij een nieuwe eigenaar; dan levert het u nog wat op ook.

Zonnepanelen

Waarom blijven betalen voor uw energie

Zonne-energie is een investering voor het milieu en voor uw portemonnee. Uw energiekosten dalen en u wordt bovendien door de Rijksoverheid gestimuleerd: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-energie/zonne-energie.

Connect Slim biedt na een grondig onderzoek naar kwalitatieve materialen en betrouwbare leveranciers, individuele oplossingen voor ieders behoefte. Ondertussen hebben we dan ook een gedegen reputatie opgebouwd als installateur.

Wat is de levensverwachting van een PV-installatie

De zonnepanelen hebben een levensverwachting van 30 tot 40 jaar en zijn voorzien van een opbrengstgarantie van 25 jaar. Veel hangt echter af van de kwaliteit en combinatie van de gebruikte onderdelen. Daarom is het aan te raden om met een betrouwbare installateur te werken.

Hoe wordt een zonnepanelensysteem geïnstalleerd

Een Zonnepanelen systeem bestaat uit:

  •  de zonnepanelen zelf, die licht omzetten in een gelijkstroom
  • een montagesysteem, om de panelen op het dak te monteren
  • de nodige bekabeling, tussen panelen onderling en je binnenhuisinstallatie
  • de omvormers, die de opgewekte gelijkstroom omzetten in wisselstroom

De plaatsing kan netjes en snel gebeuren zonder ingrijpend breekwerk.

Zijn er ook mooie zonnepanelen

Panelen hebben nu éénmaal een rechthoekige vorm waarmee men het dakvlak kan vullen. Wanneer men in rechte blokken en/of symmetrische vormen legt is dit niet lelijk. Zeker wanneer men de zwarte panelen en onderdelen neemt komt men tot een mooi geheel.

Wat kosten zonnepanelen

Om u een correcte en eerlijke prijs te geven hebben we meer informatie van u nodig. Daarom komen wij bij u ter plaatse voor een op maat gemaakte ALL-IN offerte (panelen, omvormer, meter, installatie, …). De prijs van een installatie is afhankelijk van alle systeemelementen, de bereikbaarheid van de montageplaats, dak integratie, en natuurlijk van de KWALITEIT van de gebruikte materialen en de zonnepanelen zelf. De kostprijs, incl. plaatsing, van een kleine installatie begint al vanaf een 3000 euro.

Wat zijn de voordelen

  • Terugdraaiende teller en dus een flinke besparing op je energiefactuur.
  • Minstens 30 jaar lang gratis elektriciteit (momenteel ca. 200€/1000kWh).
  • Een belegging (van je spaargeld) met een zeker rendement!
  • Milieuvriendelijk, zonnestroom doorstaat met glans de vergelijking met fossiele brandstoffen als je kijkt naar de totale milieu-impact. Zonnepanelen produceren groene stroomzonder milieuschadelijke CO2-uitstoot.

De energie die nodig is om zonnepanelen te produceren, is op minder dan 3 jaar terugverdiend. Oude panelen zitten vol grondstoffen die hergebruikt kunnen worden om nieuwe zonnecellen te maken.

  • Goed voor de economie. Het creëert extra werk.

Door de vele wijzigingen in de subsidies, is het voor vele onduidelijk of het nog interessant is om hierin te investeren. Toch is er door de prijsdalingen van de onderdelen geen subsidie meer nodig om de investering rendabel te maken.

Waar worden zonnepanelen geïnstalleerd

De ideale locaties bestaat uit pal zuid gerichte daken met een hellingsgraad van 35 graden. Gelukkig kan een zonnepaneel ook zonder een perfecte oriëntatie of helling zijn werk doen. Zuidoost of zuidwest zijn nog mogelijk, en hellingshoeken van 20 tot 60 graden zijn geen probleem. Zonnepanelen leveren dan nog altijd 95% van hun maximum. Op een plat dak kan je de zonnepanelen perfect naar het zuiden richten. Een montagesysteem zorgt daar tevens voor de perfecte helling.

Alle zonnepanelen moeten wel evenveel zon krijgen. Schaduw op één paneel uit de reeks moet je vermijden. Dat komt omdat zonnecellen en zonnepanelen ‘in serie’ zijn geschakeld. Vergelijk het met een tuinslang vol water waar iemand zijn voet op zet. Er kan maar zoveel water door als het smalste deel toelaat. Als je tien panelen hebt in serie, en één paneel zit half in de schaduw, dan brengt ook het geheel maar de helft op van wat mogelijk is. Connect Slim is uw specialist om een schaduwanalyse te maken en daarmee, onderbouwd, de optimale plaats te kiezen.

Ik heb een plat dak

Platte daken hebben een extra montagekit nodig, maar hier staat tegenover dat de panelen steeds in ideale omstandigheden kunnen geplaatst worden. Wij gebruiken enkel kwalitatief materiaal dat oerdegelijk en deskundig door ons zelf wordt geplaatst.

Hoe kan ik mijn energiekosten nog meer verlagen

Aangezien de energiekosten voor twee derde uit transport en distributie kosten bestaat, kunt u de kosten maar beperkt beïnvloeden door voor een goedkopere leverancier te kiezen. Minder energie verbruiken, ook dit is voor de gemiddelde verbruiker niet zo gemakkelijk omdat er steeds meer kleine toestellen bijkomen die telkens weer energie verbruiken, denk aan tablets, smart-phones, elektrische fietsen, enzovoort.

Wel kun je bestaande verlichting vervangen door zuinigere varianten. Denk daarbij aan apparaten met A-labels maar ook aan gloei- of halogeenlampen vervangen door LED-lampen.

Spaargeld beleggen in zonnepanelen.

De afgelopen tijd hebben de banken hun spaarrente fors verlaagd, ga je ook de inflatie in rekening brengen dan kan je gerust stellen dat je spaargeld niets opbrengt. Wanneer je je spaargeld investeert in de aanschaf van zonnepanelen is het toch mogelijk om rendement op je spaargeld te realiseren!

Kijk verder dan de terugverdientijd.

Bij het maken van de afweging of er wel of geen zonnepanelen aangeschaft worden maken de meeste mensen de fout alleen naar de terugverdientijd te kijken. Echter heeft het aanschaffen van zonnepanelen ook voordelen op de lange termijn. Natuurlijk profiteer je vanaf de aanschafdatum van een aardige besparing op je energierekening. Het is echter zeer waarschijnlijk dat de energieprijzen in de toekomst blijven stijgen. Hierdoor wordt de besparing op de energierekening jaarlijks steeds groter en neemt het rendement op de investering toe.

Zelfvoorzienend zijn drukt de maandlasten

Het investeren in zonnepanelen is een manier om zelfvoorzienend te worden en leveren je zonnepanelen dusdanig veel energie op dat je geen energie meer van je energieleverancier hoeft af te nemen, dan nemen je vaste lasten af. Vooral op lange termijn kan zelfvoorzienend zijn voordelen opleveren want hoe lager je vaste lasten zijn, hoe lager je pensioen hoeft te zijn om rond te komen.

Connectslim